måndag 23 augusti 2010

Nostalgi

Tänk vad barnen varit små...
Vi var ute i skogen  och lekte och byggde

Det syddes kläder och vi lekte improvisationsteater
Druiden Lizarell skriver hemliga recept, i sin mycket hemliga bok :p 

Sydde paviljong där vi bodde minsann, inte klokt 
när jag tänker tillbaka men det syddes i ett litet pytte- kök
Väldigt kreativt och skapande hur som helst
Nu är det nattinatt då jobbet kallar tidigt i morgon dag



10 kommentarer:

  1. Morning o tack för titten in till mig!
    Men jisses...vilken fin blogg du har! Återvänder gärna!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  2. Du är bra på det där med Kreativt skapande! =)

    SvaraRadera
  3. Tack för din fina kommentar :p
    Kram Anna W

    SvaraRadera
  4. Det är det många som är, här i bloggandets värld...
    Det är så otroligt många som är kreativa och duktiga i det som de gör...

    /Anna W

    SvaraRadera
  5. Så fantastiskt, jag är jätteimponerad..när jag gick sömnadsutbildning i början av 90-talet så var jag också inne på historiska kläder...har du böckerna från Janet Arnold- patterns of Fashion 1,2+en viröd 1560-1620 talet+ en från Victoria & Albert museum four hundred years of fashion. Dom tre första är med mönster som man får förstora upp själv och den andra är engelsk text och bilder. jag kan skicka dom till dig om du vill låna dom...Kram från Mita

    SvaraRadera
  6. Vilka underbara bilder Anna!! Måste vara roligt att ha så fina bilder kvar "sedan barnen var små" som du säger. Att kunna se tillbaka på och minnas alla roliga upptåg. Att alltid vara en smula barn det är att verkligt vara vuxen är det inte så dom säger.

    Vill även tacka dig för ditt långa och fina inlägg som kommentar på den jag fick. Du är så duktig att formulera dig, och jag tycker det är fantastiskt att du tar dig tid att göra det.

    jag håller med dig i allt det du säger. Och jag säger som du, jag har alltid haft bra och inspirerande bildlärare (eller bildPEDAGOG *haha*). Och det är väl tur att vi har haft tur att få rätt lärare.

    Jag läste något citat någon gång som löd ungefär, "den bästa läraren kan aldrig säga vad hans inflytande börjar eller slutar".

    Och sådana har jag haft tillgång till, och jag känner för ett par av dessa att det är tack vare dom man är där man är. Att man fick skapa, vara kreativ och att man aldrig fick höra att det man gjorde var "fel". tvärtom var det alltid "rätt" oavsett vad man ville hitta på.

    Jag försöker föra det vidare till mina barn. Jag har ju en liten trulig 5-åring som ibland tycker att "det blir inge bra mamma" när hon försöker att rita en häst (och det är ju svårt!! :)

    Då ska vi mammor försöka uppmuntra och jag gör det dagligen. Det kan aldrig vara fel. Det finns inget rätt sätt att göra en häst på, det finns bara olika sorters sätt att måla den på. En häst ser ut på olika sätt beroende på vem som tittar på den.

    Nej jag blir mörkrädd för sådana där människor. Stackars hennes elever!

    Tack igen! Kul att bolla tankar med dig!
    Kram/Veronica

    SvaraRadera
  7. Tack Mita :)
    Var otroligt snällt och givmilt av dig att vilja låna ut dina böcker till en okänd och främmande människa...som jag dock är!
    Jag vet att jag har kopierat av en Janet Arnold- patterns of Fashion 1560-1620 talet, men de andra två har jag inte ej heller kopierat. Jag har andra böcker med original mönster som man kan förstora upp! Jag vet att jag bläddrat i Victoria & Albert museums bok för länge sedan och det skulle vara underbart snällt av dig att ens tänka dig att låna ut dem till mig! Hör av dig om inte har ångrat dig….
    Stor kram till dig
    Anna W

    SvaraRadera
  8. Maila din adress så skickar jag dom till dig....Kram från Mita

    SvaraRadera
  9. Hej Veronica!
    Ja jag blir så förtvivlat ledsen när jag läser om det som människor utsätter varandra för helt i onödan!!!

    Varför inte kan man inte ge varandra uppskattning och se till allas bra sidor och uppmuntra och stärka det som är bra? Självklart så när jag ser något så tokigt så får man ju verkligen göra vad man kan för att belysa ur andra synvinklar och stötta varandra.

    En mindre självsäker människa kan ju bli rejält sänkt av elaka kommentarer och ta sig otroligt illa vid! När man får påhopp på det där viset, så blir man ju upprörd … självklart så diskuterad det hemma, med vännerna och man måste stöta och blöta tills man bearbetat eländet!

    Ta hand om dig nu och fortsätt brinn för det fantastiskt fina och kreativa du gör!
    Stor kram
    Anna W

    SvaraRadera
  10. Kul att få vara med o kika in i era lekar, vilket arbete du har lagt ner på att skapa den miljön det beunrar jag!

    Ja det var jätte kul att få komma ut bland folk för en som jag som är hemma hela dagarna o få vara med o prata om sådant man själv är insnöad på o för mig är böcke en sådan sak o egentligen även sömnad men det har jag fått lägga det på is eftersom jag har lyckats skada handen också, alltså inte bara ryggen. Men jag kikar in lite då o då så att jag kan få liten dos sömand i mig.

    Kramis!
    <;D

    PS;låte jättespännande med böckerna hon skulle låna ut till dig, kan du visa lite här på bloggen vore jättekul!DS

    SvaraRadera

♥♥♫♪♥♥ Åååhh! Vad glad jag blir nu ♥♥♫♪♥♥